Prágai torta

6 fő részére

Nehézség:

könnyű

Beküldte:

hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 25 dkg cukor
  • 67 g teavaj
  • 430 g tojás
  • 4 dkg kakaópor
  • 91 g lekvár

krém

  • 393 g teavaj
  • 20 dkg sűrített tej
  • 36 g tojássárgája
  • 16 g kakaópor
  • 93 g víz
  • kis vaníliáscukor

Öntet

  • 166 g cukor, 5 kanál
  • 8,6 g kakaó, 2 kanál
  • maximum 3 evőkanál víz
  • kevés gyümölcsesszencia

Elkészítés

A tojássárgákat cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a felvert fehérjét és a lisztet, kakaót, majd a megolvadt vajat. Mindezt óvatosan összekeverjük, kiöntjük formába, 160 fokon sütjük, majd 8 órát állni hagyjuk. 3-4 rétegre vágjuk, amiket összeragasztunk krémmel. Lehűtjük, a torta tetejét bekenjük a lekvárral és leöntjük öntettel. Krém: A sűrített tejet feloldjuk forró vízzel, hozzáadjuk a tojássárgákat, gőz fölött felfőzzük úgy, hogy sűrűsödjön meg. Kihűtjük, a megpuhított vajat és a vanillincukrot hozzáadjuk, jó habosra verjük, majd a kész krémbe belekeverjük a kakaót.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.