Prágai torta
6 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 67 g teavaj
- 430 g tojás
- 4 dkg kakaópor
- 91 g lekvár
krém
- 393 g teavaj
- 20 dkg sűrített tej
- 36 g tojássárgája
- 16 g kakaópor
- 93 g víz
- kis vaníliáscukor
Öntet
- 166 g cukor, 5 kanál
- 8,6 g kakaó, 2 kanál
- maximum 3 evőkanál víz
- kevés gyümölcsesszencia
Elkészítés
A tojássárgákat cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a felvert fehérjét és a lisztet, kakaót, majd a megolvadt vajat. Mindezt óvatosan összekeverjük, kiöntjük formába, 160 fokon sütjük, majd 8 órát állni hagyjuk. 3-4 rétegre vágjuk, amiket összeragasztunk krémmel. Lehűtjük, a torta tetejét bekenjük a lekvárral és leöntjük öntettel. Krém: A sűrített tejet feloldjuk forró vízzel, hozzáadjuk a tojássárgákat, gőz fölött felfőzzük úgy, hogy sűrűsödjön meg. Kihűtjük, a megpuhított vajat és a vanillincukrot hozzáadjuk, jó habosra verjük, majd a kész krémbe belekeverjük a kakaót.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.